Sposób przygotowania:
Serduszka z mango
CIASTO:
MASA:
- Masło ucieramy z cukrem (białym i waniliowym) do białości i dodajemy jajko. Miksujemy do uzyskania puszystej masy.
- Następnie dodajemy mango i mleko kokosowe. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem i wyrabiamy ciasto.
- Rozwałkowujemy i wycinamy serduszka. W połowie serduszek wycinamy mniejszą foremką otwór (najlepiej też w kształcie serca).
- Pieczemy przez ok. 10 min w temp. 180C.
MASA:
- Cukier ucieramy z żółtkami do uzyskania prawie białej puszystej masy. Dodajemy mango i dokładnie mieszamy.
- Następnie musimy zagotować naszą masę, gotujemy przez momencik stale mieszając bo masa łatwo się przypala.
- Do ciepłej masy dodajemy masło i sok z limonki. Po dokładnym wymieszaniu i ostudzeniu wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
- Nakładamy masę na ciasteczko i przykrywamy ciastkiem z dziurką.
Ewka3006
jaNina