jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Japoński omlet na waflu Good Food

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Orientalny omlecik selerowy z sezamem na waflu ryzowym to delikatna przekąska - polecam na rozpoczęcie dnia!

Japoński omlet na waflu Good Food Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Japoński omlet na waflu Good Food

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki wina ryżowego
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka jasnego sezamu
  • 1 łyżeczka ciemnego sezamu
  • odrobina oleju do natłuszczenia patelni
  • pieprz cytrynowy, sól morska do smaku
  • sos chili
  • listki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Japoński omlet na waflu Good Food
Jaja łączymy z sosem sojowym, winem ryżowym. Natłuszczamy gorącą patelnię, wylewamy masę jajeczną, posypujemy ją posiekanymi drobno łodygami selera naciowego , sezamem, solą i pieprzem. Po usmażeniu jednej strony za pomocą talerza przewracamy omlet na drugą. Po usmażeniu omlet rolujemy, kroimy w paski i układamy na waflach ryżowych. Dekorujemy listkami selera, pietruszki. Podajemy z pikantnym sosem chili.
Japoński omlet na waflu Good Food
Delikatny z pikantnym sosem...
Japoński omlet na waflu Good Food
z delikatnym aromatem selera...