ANETKA1125

ANETKA1125

Kuchcik
[Przepisów: 11]

Japońskie mielonki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wartość kaloryczna porcji 378 kcal

Japońskie mielonki

Składniki:

Japońskie mielonki

 

  • 1,5 kg mielonego mięsa
  • 4 cebule
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • vegeta
  • olej do smażenia
  • Zlewa:
  • 3/4 l wody
  • 6 łyżek łagodnego ketchupu
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 puszka przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Japońskie mielonki
Mięso mielone doprawiamy vegetą,mieszamy.
Formujemy małe pulpety i smażymy na rozgrzanym oleju.
Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka.Ogórki i papryki osączamy z zalewy,kroimy w małą kostkę,następnie mieszamy z cebulą.W słoikach układamy na przemian warzywa i pulpety,zaczynając od warzyw.Ostatnią warstwą też powinny być warzywa.Składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy.Zalewamy warzywa.Słoiki zakręcamy na chwilę pasteryzujemy.