dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 297]

Jarmużowe kotlety do burgerów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszne, pulchne kotlety na bazie płatków owsianych z dodatkiem jarmużu i selera naciowego. Można je jeść z domowym burgerem lub tylko z surówką.

Jarmużowe kotlety do burgerów

Składniki:

Jarmużowe kotlety do burgerów

burgery

Sposób przygotowania:

Jarmużowe kotlety do burgerów
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać rozmrożony ale nie odciśnięty jarmuż, majonez, jajko i sól, wymieszać łyżką.

Seler naciowy pokroić wzdłuż na ok. 4-5 pasków, a następnie w kostkę, dodać do masy z jarmużem, jeszcze raz wymieszać łyżką.

Odstawić na ok. 1 godzinę (można też do lodówki na całą noc). Masę podzielić na 3 części.

Lekko wilgotnymi rękami formować kotlety, smażyć z obu stron.

Można jeść jako dodatek do domowego burgera lub jako wegetariański obiad z dowolną surówką.

Tagi:

jarmuż