Sposób przygotowania:
Jarmużowe kotlety do burgerów
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać rozmrożony ale nie odciśnięty jarmuż, majonez, jajko i sól, wymieszać łyżką.
Seler naciowy pokroić wzdłuż na ok. 4-5 pasków, a następnie w kostkę, dodać do masy z jarmużem, jeszcze raz wymieszać łyżką.
Odstawić na ok. 1 godzinę (można też do lodówki na całą noc). Masę podzielić na 3 części.
Lekko wilgotnymi rękami formować kotlety, smażyć z obu stron.
Można jeść jako dodatek do domowego burgera lub jako wegetariański obiad z dowolną surówką.
Seler naciowy pokroić wzdłuż na ok. 4-5 pasków, a następnie w kostkę, dodać do masy z jarmużem, jeszcze raz wymieszać łyżką.
Odstawić na ok. 1 godzinę (można też do lodówki na całą noc). Masę podzielić na 3 części.
Lekko wilgotnymi rękami formować kotlety, smażyć z obu stron.
Można jeść jako dodatek do domowego burgera lub jako wegetariański obiad z dowolną surówką.
skuter5