Sposób przygotowania:
Burger Low Carb Dietetycznie
Mięso z przyprawami gnieciemy długo aż pojawią się 'nitki' i będzie ciepłe. Formujemy kotlety - gotujemy ok 15-20 min na parze, po czym wrzucamy na teflonową patelnię żeby się przyrumieniły. Kroimy duże plastry cukinii i dyni makaronowej (wybieramy części twarte bez miąższu) posypujemy curry z obu stron i grillujemy w tosterze takim do wyskakujących grzanek (student potrafi :)) około 15 min w zależy od twardości. na gruby plaster pomidora nakładamy plaster mozzarelli light i do kapelusza oczyszczonej pieczarki też dodajemy odrobinę mozzarelli polewamy sosem sojowym i oregano. - wsadzamy na 5 min na parę. Na talerz nakładamy plaster cukinii, na nią pomidora z mozzarellą, później łyżkę ketchupu (u mnie domowy pikantny -specjał mojej mamy) następnie kotleta na niego odrobinę ketchupu przykrywamy plastrem dyni posypujemy ziołami.