gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron podany z sosem z mleczka kokosowego, selera naciowego, szpinaku, wędzonej makreli i zielonej pasy curry. Polecam.

Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą

 

  • 500 g makaronu spaghetti,

 

  • 3 ząbki czosnku,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 200 g świeżego szpinaku,
  • 400 ml mleczka kokosowego,
  • 1 wędzona makrela,
  • 1 łyżka pasty curry zielonej,
  • sól do smaku.

Sposób przygotowania:

Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą
Makaron gotujemy al dente. Czosnek i seler naciowy kroimy w paski. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy czosnek z selerem oraz szpinak.

Smażymy 1 min i wlewamy mleko kokosowe. Chwilkę dusimy.

Z makreli pozbywamy się skóry i ości. Dodajemy pastę curry, sól i rybę. Dusimy około 5 minut. Podajemy z makaronem.

Smacznego ;)
Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą
Dusimy około 5 minut. Podajemy z makaronem.

Tagi:

makaron danie