Sposób przygotowania:
Wege burgery z kaszy jaglanej
Kaszę zalać wywarem, gotować ok 5 minut, przykryć i odstawić na ok. 20 minut. 3-4 łyżki majonezu wymieszać z musztardą, keczupem i sosem słodkim-chilli. Pieczarki i cebule pokroić drobniutko i podsmażyć na maśle (zostawić trochę cebuli do burgerów). Podsmażone pieczarki z cebulą dodać do kaszy razem z posiekaną papryczką chilli. Wymieszać i ewentualnie doprawić. Z powstałej masy formować kotlety, panierować w bułce tartej i przesmażyć na patelni po kilka minut z każdej strony. Następnie patelnię (jeżeli nadaje się do używania w piekarniku) przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilkanaście minut. Pod koniec pieczenia ułożyć na kotletach przekrojone na pół bułki. Podpieczone bułki smarować sosem, ułożyć po kilka plasterków ogórka kiszonego, odrobinę cebuli, liść sałaty i kotlecik.
dża
Dinah
darmiona