Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Jarzynowa z kalarepą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo zdrowa zupka polecam szczególnie dla dzieciaczków.

Jarzynowa z kalarepą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarzynowa z kalarepą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z kalarepą
Mięsko dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu z dodatkiem soli i listka laurowego. Marchewkę i pietruszkę kroimy w półplasterki. Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę, liście kalarepy siekamy drobno. Kalafiora dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do gotującego się mięsa dodajemy ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Gotujemy ok 10 min, potem dodajemy kalarepę pokrojoną w kostkę. Gotujemy ok 5 minut, po czym dodajemy kalafior i pokrojone liście kalarepy. Gotujemy jeszcze chwilkę. Doprawiamy na koniec i posypujemy posiekanym koperkiem.
Jarzynowa z kalarepą
Umyte marchewkę i pietruszkę kroimy drobno
Jarzynowa z kalarepą
Kalarepę obieramy i kroimy w średnią kostkę
Jarzynowa z kalarepą
Do gotującego sie mięsa dodajemy kolejno warzywa
Jarzynowa z kalarepą
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone liście kalarepy

Tagi:

kalarepa