goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Jarzynowa z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa jest smaczna i pożywna. Bez śmietany, z kaszą pęczak czyni ją dodatkową zupą bardzo zdrową. W sam raz na zbliżające się zimowe popołudnia.

Jarzynowa z pęczakiem

Składniki:

Jarzynowa z pęczakiem

 

  • bulion 2 l
  • marchew 3 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • seler 1 kawałek
  • por 1 kawałek
  • kasza pęczak 1 szklanka
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony
  • Kucharek - uniwersalna

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z pęczakiem
Bulion gotujemy. Warzywa: marchew, pietruszkę, seler oraz por drobno kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości. Dodajemy kaszę pęczak i całość gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz kucharkiem. Podajemy. Smacznego!