ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Zupa jarzynowa z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i zdrowa zupa jarzynowa z kapustą i koperkiem

Zupa jarzynowa z kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z kapustą
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Marchew, seler i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do ziemniaków. Dodajemy posiekanego pora, liść laurowy, kulkę lub dwie ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu i sól. Gotujemy około 10 minut. Kapustę szatkujemy w tym czasie, wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Zupę zaciągamy śmietaną, dodajemy opłukany i posiekany koperek. Zagotowujemy. Smaczna i zdrowa zupa jarzynowa z kapustą już gotowa
Zupa jarzynowa z kapustą
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
Zupa jarzynowa z kapustą
Marchew, seler i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do ziemniaków.
Zupa jarzynowa z kapustą
Dodajemy posiekanego pora, liść laurowy, kulkę lub dwie ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu i sól. Gotujemy około 10 minut.
Zupa jarzynowa z kapustą
Kapustę szatkujemy w tym czasie, wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Zupę zaciągamy śmietaną, dodajemy opłukany i posiekany koperek. Zagotowujemy.

Tagi:

zupa kapusta