Sposób przygotowania:
Jarzynowa z pieczarkami
Żeberka dokładnie pukamy, zalewamy wodą i gotujemy.
W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy vegetą.
Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do gotującego się wywaru. Gotujemy do miękkości.
Na koniec doprawiamy do smaku.
W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy vegetą.
Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do gotującego się wywaru. Gotujemy do miękkości.
Na koniec doprawiamy do smaku.
![Jarzynowa z pieczarkami Jarzynowa z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jarzynowa-z-pieczarkami-437536.jpg)
![Jarzynowa z pieczarkami Jarzynowa z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jarzynowa-z-pieczarkami-437537.jpg)
![Jarzynowa z pieczarkami Jarzynowa z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jarzynowa-z-pieczarkami-437538.jpg)
![Jarzynowa z pieczarkami Jarzynowa z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jarzynowa-z-pieczarkami-437539.jpg)