p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Jarzynowa zupka z koralikami z makaronu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Lekka zupa jarzynowa na rosole

Jarzynowa zupka z koralikami z makaronu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarzynowa zupka z koralikami z makaronu

 

  • 1 szt porcja rosołowa,
  • 1 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1/4 szt selera- korzeń,
  • 1 szt. kostki z kury,
  • 1 szt. kostki wołowej,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 filiżanka makaronu koraliki

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa zupka z koralikami z makaronu
Porcję rosołową dzielimy na mniejsze kawałki, zalewamy je 2 litrami wody, wsypujemy 1 łyżeczkę soli, przykrywamy pokrywką i gotować ok. 8 minut, gdy pojawią się na powierzchni szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową. W między czasie przygotowujemy warzywa, obieramy je ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Po około 20 minutach gotowania dodajemy do zupy starte warzywa i gotujemy dalsze 10 minut, następnie wsypujemy 1 filiżankę makaronu - koraliki i gotujemy 6- 8 minut. Zupę rozlewamy do miseczek i ozdabiamy listkami selera..
Jarzynowa zupka z koralikami z makaronu
porcję rosołowa podzielić na mniejsze kawałki i zalać 2 litrami wody
Jarzynowa zupka z koralikami z makaronu
marchewkę, pietruszke i seler ścieramy na tarce jarzynowej
Jarzynowa zupka z koralikami z makaronu
gdy mięso jest prawie miękkie dodajemy starte warzywa
Jarzynowa zupka z koralikami z makaronu
ostatnim dodatkiem jest makaron koraliki, który dodajemy do zupy

Tagi:

makaron