lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Jastrząbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciasteczka przekładane masą krówkową.

Jastrząbki

Składniki:

Jastrząbki

 

  • 2 szkl cukru pudru
  • 9 białek
  • łyżka mąki
  • masa krówkowa

Sposób przygotowania:

Jastrząbki
Ubij białka na bardzo sztywną pianę,dosypując przy ubijaniu jedną szklankę cukru pudru.Gotową pianę wymieszaj z pozostałym cukrem oraz mąką.Blachę do pieczenia wyłóż natłuszczonym papierem.Przełóż ciasto do szprycy i wyciskaj na blache kółeczka o jednakowej wielkości.Susz ciastka w temperaturze 130 stopni przez 45 minut.Gotowe ostudzone ciasteczka przekładaj gotową masą krówkową dostępną w sklepach.