Sposób przygotowania:
Jednogarnkowe danie z mielonym indykiem
Mieso mielone podsmażam na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. Doprawiam sola i pieprzem.
Nastepnie do mięsa przekładam mieszankę chińską i podlewam ok 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min co jakiś czas mieszając.
Dodaję przecier pomidorowy i 100 ml wody a następnie wsypuję ok5 łyżek ryżu.
Duszę aż ryż będzie miekki. Na koniec dodaję szpinak.
Doprawiam suszoną natką pietruszki i posypuję serem cheddar.
Nastepnie do mięsa przekładam mieszankę chińską i podlewam ok 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min co jakiś czas mieszając.
Dodaję przecier pomidorowy i 100 ml wody a następnie wsypuję ok5 łyżek ryżu.
Duszę aż ryż będzie miekki. Na koniec dodaję szpinak.
Doprawiam suszoną natką pietruszki i posypuję serem cheddar.