Sposób przygotowania:
Jednogarnkowe danie z makaronem razowym
Na patelni na łyżeczce masła podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i starty na tarce czosnek. Mieszamy i dodajemy pokrojone pieczarki i pokrojoną w plasterki kiełbasę. Mieszamy i chwilę smażymy.
Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię i pokrojonego w kosteczkę bakłażana. Dodajemy umytego i pokrojonego drobno pomidora. Mieszamy. Dodajemy sól, sos sojowy i zalewamy wodą ok 2 szklanki.
Dusimy ok 5 min i dodajemy surowy makaron. Nakrywamy i dusimy aż makaron będzie gotowy. Na koniec doprawiamy chilli, pieprzem i solą do smaku. Podajemy z natką pietruszki.
Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię i pokrojonego w kosteczkę bakłażana. Dodajemy umytego i pokrojonego drobno pomidora. Mieszamy. Dodajemy sól, sos sojowy i zalewamy wodą ok 2 szklanki.
Dusimy ok 5 min i dodajemy surowy makaron. Nakrywamy i dusimy aż makaron będzie gotowy. Na koniec doprawiamy chilli, pieprzem i solą do smaku. Podajemy z natką pietruszki.
zbysiowa