Sposób przygotowania:
Jedzonko z mleczkiem kokosowym
Kurczaka obrać z wszystkich paskudnych żylsk i innych obleśnych tłuszczy, następnie pokroić na ca. 2 cm kostkę. Fasolkę i groszek odcedzić z ich puszkowego soku.
Pociętego kurczaka zarumienić na patelni z rozgrzanym olejem, pod koniec pieczenia dodać wymienione przyprawy do smaku, włożyć również groszek i fasolkę, wymieszać i ca. 2 – 3 minuty podpiekać. Po podpieczeniu włożyć mleczko kokosowe z puszki, wymieszać i podpiec następne 3 – 4 minuty, ciągle mieszając.
W między czasie ugotować pappardelle, odcedzić, następnie na talerze na to potrawkę z kurczaka i...
Smacznego :))
PS
Można podawać z białym wytrawnym winem, np. Chablis lub Soave
Pociętego kurczaka zarumienić na patelni z rozgrzanym olejem, pod koniec pieczenia dodać wymienione przyprawy do smaku, włożyć również groszek i fasolkę, wymieszać i ca. 2 – 3 minuty podpiekać. Po podpieczeniu włożyć mleczko kokosowe z puszki, wymieszać i podpiec następne 3 – 4 minuty, ciągle mieszając.
W między czasie ugotować pappardelle, odcedzić, następnie na talerze na to potrawkę z kurczaka i...
Smacznego :))
PS
Można podawać z białym wytrawnym winem, np. Chablis lub Soave
wedith1
Golden