aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

jeż z czekolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny jez czekoaldowy z herbatnikami.

jeż z czekolady

Składniki:

jeż z czekolady

 

  • herbatniki,
  • orzechy,
  • rodzynki,
  • Krem:,
  • 1 maslo,
  • 1 lyzka kawa mielona,
  • 4 lyzki cukier puder,
  • 1 lyzka spirytus,
  • 2 lyzki kakao

Sposób przygotowania:

jeż z czekolady
Miękkie masło wraz z cukrem pudrem, kawą, spirytusem i kakao mieszamy w jednej misce. Możemy wymieszać wszystko ręcznie łyżką drewnianą lub za pomocą miksera na wolnych obrotach. . Herbatniki, ja użyłam ciasteczków Be Be łamiemy i dodajemy do kremu, dodajemy rowniez rodzynki i orzechy. Przelewamy do foremki , ja przelałąm do tortownicy i wkladamy do lodowki.

Tagi:

kawa