msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Jeżynooki deser.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Deser na szybko, lekki a syty.Połączenie serka i owoców.

Jeżynooki deser. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jeżynooki deser.

 

  • 1 duże twarde jabłko
  • 20 dag białego sera (ja miałam typowo wiejski,słabo odciśnięty)
  • 2 duże łyżki jogurtu naturalnego (jeśli ser jest suchy zwiększyć ilość)
  • 16 g cukru waniliowego
  • 2 łyżki wody
  • kilka kropel soku z cytryny
  • jeżyny i muesli do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jeżynooki deser.
Jabłko obrać,wykroić gniazda nasienne.Pokroić w kosteczkę i skropić sokiem z cytryny.Wsypać cukier waniliowy ,podlać wodą i podgrzewać na małym ogniu.Co jakiś czas mieszać. Ser rozgnieść widelcem lub zmiksować.Dołożyć jogurt naturalny,wymieszać. Lekko podgotowane jabłka (ale nie rozgotowane), dołożyć wraz z sokiem do sera i dobrze wymieszać.Rozłożyć do pucharków. Z jeżyn zrobić oczy a z muesli nos i brwi.Usta zrobiłam z suszonych wiśni.Można jeść ciepły lub wystudzić. Deser nie jest przesłodzony a na prawdę smaczny.
Jeżynooki deser.
Jabłko obrać,pokroić w kostkę.Skropić sokiem z cytryny i wsypać cukier waniliowy.
Jeżynooki deser.
Ser rozgnieść dobrze widelcem lub zmiksować.Połączyć z jogurtem naturalnym.
Jeżynooki deser.
Jabłka podlać wodą i dusić na małym ogniu kilka minut co pewien czas mieszając.
Jeżynooki deser.
Lekko rozgotowane jabłka wraz z sokiem wymieszać z masą serową.