cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Jogurtowe babeczki z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dla entuzjastów białej czekolady i jogurtowego ciasta. Rozpływające się w ustach babeczki. Raj dla podniebienia :).

Jogurtowe babeczki z białą czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jogurtowe babeczki z białą czekoladą

 

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • biała czekolada (100g)
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowe babeczki z białą czekoladą
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną drobno czekoladę i wymieszać. Następnie dodajemy pozostałe składniki: jogurt, olej, jajka, cukry. Wszystko mieszamy ręcznie za pomocą łyżki (ciasta jogurtowego się nie miksuje). Masę przekładamy do foremek (ok. 2 łyżki na jedną babeczkę) i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok 20 min w temp. 175 C.
Jogurtowe babeczki z białą czekoladą
Etap 1 - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać pokrojoną czekoladę
Jogurtowe babeczki z białą czekoladą
Etap 2 - dodać pozostałe składniki i wymieszać
Jogurtowe babeczki z białą czekoladą
Etap 3 - ciasto nałożyć do foremek (ok 2 łyżki na babeczkę)
Jogurtowe babeczki z białą czekoladą
Etap 4 - piec ok. 20min. w temp. 175 C.