Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Maślane babeczki z dzikimi czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne maślano-jogurtowe babeczki z dzikimi czereśniami zatopionymi w środku. Idealne na podwieczorek.

Maślane babeczki z dzikimi czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maślane babeczki z dzikimi czereśniami

 

 

Sposób przygotowania:

Maślane babeczki z dzikimi czereśniami
Miękkie masło utrzeć na puszysto z cukrem. Wbić jajko i dokładnie ubić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i jogurt grecki (na 2 tury), zmiksować dokładnie. Czereśnie umyć, osuszyć, usunąć ogonki (nie drylowałam), wrzucić do ciasta, zamieszać. Nałożyć do formy wyłożonej papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 25 minut. Przestudzić chwilę, wyjąć i wystudzić całkowicie na kratce. Można przed podaniem posypać cukrem pudrem
Maślane babeczki z dzikimi czereśniami
Miękkie masło utrzeć na puszysto z cukrem.
Maślane babeczki z dzikimi czereśniami
Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i jogurt grecki (na 2 tury), zmiksować dokładnie.
Maślane babeczki z dzikimi czereśniami
Czereśnie umyć, osuszyć, usunąć ogonki (nie drylowałam), wrzucić do ciasta, zamieszać.
Maślane babeczki z dzikimi czereśniami
Nałożyć do formy wyłożonej papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 25 minut.4

Tagi:

jajko jajka