Sposób przygotowania:
Jogurtowe ciasto z truskawkami i kruszonkąKruszonka
Kruszonkę robi się błyskawicznie, ważne, aby zrobić ją na samym początku, dzięki czemu zdąży się schłodzić. Przygotuj średniej wielkości miskę.
Mąkę przesiej i wsyp do miski, następnie dodaj masło i cukier. Rozetrzyj w palcach i zlep ciasto w kulę, zawiń w folię aluminiową. Włóż do zamrażarki, niech się schłodzi.
Ciasto
Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia.
Oddzielnie w innym naczyniu ubij jajka z cukrem drobnym do wypieków i cukrem wanilinowym, następnie dodaj roztopione masło i jogurt. Zmiksuj wszystko krótko. Połącz masę z mąką i proszkiem do pieczenia.
Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto i ułóż umyte i pokrojone wcześniej świeże truskawki. Z zamrażarki wyjmij kruszonkę i rozkrusz ją na wierzch ciasta. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 45 minut. W tym czasie ciasto powinno się ładnie zarumienić na górze.
Po ostudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.
zbysiowa
katarzynka455
zbysiowa
Hahahaa, Kasiu,tam z tyłu jest zaczęte, mały kawałeczek skubnęłam :D Bierz, nikt nie widzi :))
katarzynka455
No to fajnie tylko mnie nie wydaj Madziu:)
zbysiowa
Ciii :D
katarzynka455
:))))))))
cherry
katarzynka455
A jednak się wydało:)))) było smaczne:)
cherry
Cieszę się ;o) Dziękuję!