Sposób przygotowania:
Tort naleśnikowy z mascarpone i wiśniami
Z podanych składników smażymy naleśniki. Na samym początku białe a następnie kakaowe. Czekamy aż naleśniki ostygną. Między czasie przygotowujemy kremy.
Do jednej miski wlewamy 150 ml śmietanki i 250 ml serka mascarpone, dodaję łyżkę cukru pudru i ubijamy za pomocą miksera na sztywno.
Do drugiej miski wlewamy pozostałe 150 ml śmietanki i dodaję szczyptę cukru, ubijamy na sztywno a następnie dodaję 3 łyżki powideł lub dżemu z całymi wiśniami. Miksuję.
Na paterę przekładam raz biały naleśnik smaruję białą masą, a następnie kakaowy naleśnik i smaruję wiśniową masą. Tak do wykorzystania naleśników.
Kolejno smaruję i dekorujemy tort według uznania.
Pozostawiamy w lodówce ok 2 godziny przed podaniem.
Smacznego.
Do jednej miski wlewamy 150 ml śmietanki i 250 ml serka mascarpone, dodaję łyżkę cukru pudru i ubijamy za pomocą miksera na sztywno.
Do drugiej miski wlewamy pozostałe 150 ml śmietanki i dodaję szczyptę cukru, ubijamy na sztywno a następnie dodaję 3 łyżki powideł lub dżemu z całymi wiśniami. Miksuję.
Na paterę przekładam raz biały naleśnik smaruję białą masą, a następnie kakaowy naleśnik i smaruję wiśniową masą. Tak do wykorzystania naleśników.
Kolejno smaruję i dekorujemy tort według uznania.
Pozostawiamy w lodówce ok 2 godziny przed podaniem.
Smacznego.