Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z truskawkami i borówkami
1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy jogurt i ucieramy kilka chwil, na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, ucieramy do dokładnego połączenia się składników.
2. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plasterki.
3. Pieczenie: Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, na wierzchu układamy przygotowane owoce i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone, upieczone studzimy.
4. Gotowe ciasto kroimy i podajemy.
5. Życzę smacznego.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plasterki.
3. Pieczenie: Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, na wierzchu układamy przygotowane owoce i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone, upieczone studzimy.
4. Gotowe ciasto kroimy i podajemy.
5. Życzę smacznego.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)