Sposób przygotowania:
Jogurtowe muffinki z chia i brzoskwiniami
Brzoskwinie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
W dużej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszę do pieczenia oraz sodę.
Do drugiej miski wrzucamy jogurt grecki, jajko oraz olej. Mieszamy trzepaczką.
Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy krótko. Dodajemy brzoskwinie oraz nasiona chia i mieszamy jeszcze przez chwilę.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto łyżką. Pieczemy muffinki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 17 minut z termoobiegiem.
W dużej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszę do pieczenia oraz sodę.
Do drugiej miski wrzucamy jogurt grecki, jajko oraz olej. Mieszamy trzepaczką.
Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy krótko. Dodajemy brzoskwinie oraz nasiona chia i mieszamy jeszcze przez chwilę.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto łyżką. Pieczemy muffinki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 17 minut z termoobiegiem.