Sposób przygotowania:
Muffiny z brzoskwiniamiBrzoskwinie:
Brzoskwinie należy obrać, a następnie pokroić w niewielką kostkę.
Ciasto:
W pierwszej misce należy wymieszać składniki suche, czyli mąkę, cukier i proszek do pieczenia, a w drugiej mokre - jajko, mleko oraz olej.
Suche składniki połączyć z mokrymi, a na końcu wymieszać z kawałkami brzoskwiń.
Przed pieczeniem:
Blaszkę do pieczenia muffinek należy wyłożyć papilotkami, a następnie papilotki wypełnić ciastem - do 3/4 ich wysokości.
Pieczenie:
Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180-190 stopniach.
Ostudzone ciastka opcjonalnie posypać cukrem pudrem lub udekorować wedle uznania.
gusia1000
Di bloguje
gusia1000 napisał(a):