Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z żurawiną i pistacjami
Do miski dodajemy suche składniki, następnie dodajemy masło i jajka. Zagniatamy ciasto.
Obranie orzechy pistacjowe siekamy na mniejsze kawałki.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową. Lekko spłaszczamy.
Na ciasteczka układamy żurawinę i posypujemy orzechami, lekko dociskając.
Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach.
Studzimy.
Smacznego
Obranie orzechy pistacjowe siekamy na mniejsze kawałki.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową. Lekko spłaszczamy.
Na ciasteczka układamy żurawinę i posypujemy orzechami, lekko dociskając.
Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach.
Studzimy.
Smacznego