Sposób przygotowania:
Muffinki z brzoskwiniami
Brzoskwinie myjemy, osuszamy i dzielimy naósemki, które potem przecinamy w poprzek. Owoce posypujemy cukrem trzcinowym i odstawiamy.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puszysty krem z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do utartych składników dodajemy po jednym jajku. Gdy składniki się połączą dodajemy na przemian przesiane suche składniki oraz maślankę. Miksujemy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przekładamy do papilotek. Na wierzch każdej muffinki układamy kawałki brzoskwiń.
Górę posypujemy kruszonką ( masło, cukier oraz mąkę rozcieramy palcami).
Tak przygotowane muffinki pieczemy w temp. 180 st przez 25-30 minut.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puszysty krem z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do utartych składników dodajemy po jednym jajku. Gdy składniki się połączą dodajemy na przemian przesiane suche składniki oraz maślankę. Miksujemy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przekładamy do papilotek. Na wierzch każdej muffinki układamy kawałki brzoskwiń.
Górę posypujemy kruszonką ( masło, cukier oraz mąkę rozcieramy palcami).
Tak przygotowane muffinki pieczemy w temp. 180 st przez 25-30 minut.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.