Sposób przygotowania:
Muffinki z niebieskim kremem
Do rondelka wkładamy margarynę, cukier i wodę. Gotujemy na małym ogniu. Kiedy margaryna stopi się, ściągamy z ognia i przestudzamy. W osobnej misce mieszamy mąki, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy z masą w rondelku. Następnie dodajemy żółtka. Białka ubijamy i także dodajemy do masy. Całość mieszamy.
Masę wykładamy do papilotek, mniej więcej 2/3 objętości. Pieczemy w piekarniku w 180 st. przez ok. 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy, ostudzamy i delikatnie wyjmujemy większość zawartości babeczki do osobnej miseczki, robiąc dziurkę (całość dokładnie widać na zdjęciu czwartym). Wkładamy pokrojony w małą kosteczkę owoc (może być np. ananas, brzoskwinia lub truskawka).
Śmietanę 30% ubijamy, dodajemy cukier puder, śmietan fix i barwnik niebieski. Przekładamy do babeczek. Oprószamy wyciągniętym wcześniej ciastem (lekko sproszkowanym. Dekorujemy wg uznania.
Masę wykładamy do papilotek, mniej więcej 2/3 objętości. Pieczemy w piekarniku w 180 st. przez ok. 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy, ostudzamy i delikatnie wyjmujemy większość zawartości babeczki do osobnej miseczki, robiąc dziurkę (całość dokładnie widać na zdjęciu czwartym). Wkładamy pokrojony w małą kosteczkę owoc (może być np. ananas, brzoskwinia lub truskawka).
Śmietanę 30% ubijamy, dodajemy cukier puder, śmietan fix i barwnik niebieski. Przekładamy do babeczek. Oprószamy wyciągniętym wcześniej ciastem (lekko sproszkowanym. Dekorujemy wg uznania.
zbysiowa
gosia47-47
dziękuję :D