Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki z brzoskwiniami
Brzoskwinie myjemy i osuszamy. Następnie pozbawiamy pestki i tniemy na mniejsze kawałki. Owoce dajemy do miseczki i posypujemy cukrem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Do powstałej masy dodajemy partiami na przemian przesianą mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia i kakao i po jednym jajku. Gdy składniki się połączą do masy wlewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Całość dokładnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy muffinki. Na górę każdej układamy brzoskwinie. Wierzch polewamy powstałym sosem.
Muffinki pieczemy w temp. 180 st przez około 20 -25 minut.
Przed podaniem można je posypać cukrem pudrem.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Do powstałej masy dodajemy partiami na przemian przesianą mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia i kakao i po jednym jajku. Gdy składniki się połączą do masy wlewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Całość dokładnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy muffinki. Na górę każdej układamy brzoskwinie. Wierzch polewamy powstałym sosem.
Muffinki pieczemy w temp. 180 st przez około 20 -25 minut.
Przed podaniem można je posypać cukrem pudrem.
monikaT83