Sposób przygotowania:
Placuszki jogurtowe z truskawkami
Do miski przelewamy jogurt naturalny, wbijamy jajka. Następnie dodajemy mąkę kokosową, mąkę ryżową i pszenną. Wsypujemy ksylitol, proszek do pieczenia oraz sodę. Na końcu wlewamy mleko. Całość miksujemy lub mieszamy.
Gdy masa będzie za gęsta dodajemy jeszcze trochę mleka. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oleju. Masę wlewamy łyżką na patelnię (2 łyżki na jednego placuszka).
Smażymy na rumiano.
Pod koniec smażenia, przed przewróceniem placuszków na drugą stronę w ciasto delikatnie wgniatamy plasterki truskawek.
Gdy masa będzie za gęsta dodajemy jeszcze trochę mleka. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oleju. Masę wlewamy łyżką na patelnię (2 łyżki na jednego placuszka).
Smażymy na rumiano.
Pod koniec smażenia, przed przewróceniem placuszków na drugą stronę w ciasto delikatnie wgniatamy plasterki truskawek.
SylaUla