Sposób przygotowania:
Serowe placuszki z truskawkami
Truskawki dokładnie myjemy i pozbawiamy szypułek. Następni tniemy na mniejsze kawałki.
Żółtka ucieramy z cukrem trzcinowym na puszystą masę. Dodajemy zmielony biały ser i dokładnie wszystko ze sobą miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę i dokładnie łączymy.
Na koniec dodajemy ubite na sztywno ze szczyptą soli białka i ostrożnie mieszamy. Gdy zaczną się łączyć z masą dodajemy truskawki i mieszamy, aż owoce pokryją się ciastem, a białka napowietrzą ciasto.
Na patelni z niewielką ilością oleju smażymy średniej wielkości placuszki. Z każdej strony na złoto.
Przed podaniem można posypać placuszki cukrem pudrem.
Żółtka ucieramy z cukrem trzcinowym na puszystą masę. Dodajemy zmielony biały ser i dokładnie wszystko ze sobą miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę i dokładnie łączymy.
Na koniec dodajemy ubite na sztywno ze szczyptą soli białka i ostrożnie mieszamy. Gdy zaczną się łączyć z masą dodajemy truskawki i mieszamy, aż owoce pokryją się ciastem, a białka napowietrzą ciasto.
Na patelni z niewielką ilością oleju smażymy średniej wielkości placuszki. Z każdej strony na złoto.
Przed podaniem można posypać placuszki cukrem pudrem.
zbysiowa
misia5