Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z winogronami
Spód tego ciasta zrobiłam z różnych ciastek ( resztki niektóre połamane jakie miałam ).
Ciastka włożyć do woreczka. Wałkiem do ciasta rozgnieść. Masło rozpuścić i wymiesza z rozkruszonymi ciastkami.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć pokruszone ciastka i dobrze ugnieść. Wstawić do lodówki na godzinę.
Żelatynę rozmieszaj w gorącej wodzie. Jogurt zmieszaj z cukrem pudrem i żelatyną.
Na cieście ułóż ciemne i jasne winogrona. Zalej masą jogurtową.
Ciasto włóż do lodówki do całkowitego stężenia.
Udekorować winogronami i zalać tężejąca galaretką zrobioną według przepisu na opakowaniu.
Ciastka włożyć do woreczka. Wałkiem do ciasta rozgnieść. Masło rozpuścić i wymiesza z rozkruszonymi ciastkami.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć pokruszone ciastka i dobrze ugnieść. Wstawić do lodówki na godzinę.
Żelatynę rozmieszaj w gorącej wodzie. Jogurt zmieszaj z cukrem pudrem i żelatyną.
Na cieście ułóż ciemne i jasne winogrona. Zalej masą jogurtową.
Ciasto włóż do lodówki do całkowitego stężenia.
Udekorować winogronami i zalać tężejąca galaretką zrobioną według przepisu na opakowaniu.
gusia1000
halina
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)