Sposób przygotowania:
Jogurtowo-kokosowe serduszka gofrowe
Masło utrzeć na pianę, dodać cukier, jajka i jogurt, starannie wymieszać.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko bezpośrednio do masy. Dolać wody, starannie wymieszać, aż ciasto nabierze konsystencji śmietany. W razie potrzeby dolać 3-4 łyżki wody.
Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Gdyby ciasto być zbyt rzadkie, należy zagęścić je odrobiną mąki lub łyżeczką wiórków.
Gofrownice serduszkową (6serduszek) nagrzać, natłuścić. Wlewać po 2-3 łyżki ciasta, piec, aż wafle będą złotobrązowe. Gotowe przekładać na deskę kuchenną, zostawić do ostygnięcia.
Zimne gofry podzielić na pojedyncze serduszka, ozdobić pisakiem.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko bezpośrednio do masy. Dolać wody, starannie wymieszać, aż ciasto nabierze konsystencji śmietany. W razie potrzeby dolać 3-4 łyżki wody.
Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Gdyby ciasto być zbyt rzadkie, należy zagęścić je odrobiną mąki lub łyżeczką wiórków.
Gofrownice serduszkową (6serduszek) nagrzać, natłuścić. Wlewać po 2-3 łyżki ciasta, piec, aż wafle będą złotobrązowe. Gotowe przekładać na deskę kuchenną, zostawić do ostygnięcia.
Zimne gofry podzielić na pojedyncze serduszka, ozdobić pisakiem.