monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Jogurtowo-mandarynkowe muffinki:

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 130
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste,aromatyczne i wilgotne muffinki na bazie jogurtu greckiego i mandarynek. Muffinki są niezbyt kaloryczne,więc każdy może sobie na nią pozwolić. Zapraszam.

Jogurtowo-mandarynkowe muffinki: Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jogurtowo-mandarynkowe muffinki:

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowo-mandarynkowe muffinki:

ETAP 1:

Jogurtowo-mandarynkowe muffinki:
jajko ubić z cukrem na puszysty krem mikserem

Masło rozpuścić w rondelku i ostudzić. Do miski wbić jajko,dodać cukier i utrzeć na jasny krem.

ETAP 2:

Jogurtowo-mandarynkowe muffinki:
do masy jajecznej dodać jogurt i wymieszać

Następnie dodać jogurt ( powinien mieć temperaturę pokojową) i wymieszać mikserem. Z wyszorowanych mandarynek zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.

ETAP 3:

Jogurtowo-mandarynkowe muffinki:
do masy nabiałowej cienką strużka dodać rozpuszczine masło

Cały czas mieszając mikserem dodawać rozpuszczone masło.

ETAP 4:

Jogurtowo-mandarynkowe muffinki:
sypkie składnik połaczyć w jedność i przesiac do miski z mokrymi składnikami

W małej misce wymieszać mąkę z proszkiem i sodą. Następnie dodać sypkie składniki do mokrych. Wymieszać po raz ostatni. Przełożyć do foremek na muffinki. Piec w 180 st około 22-25 minut, do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić, udekorować roztopioną w gorącej kąpieli białą czekoladą.