Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 940]

Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli szukacie pomysłu na smaczne placuszki, które nie zawierają cukru, jajek, ani mleka i sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie bezglutenowej - to świetnie trafiliście! Te naprawdę smakują rewelacyjnie, idealnie się smażą, są mięciutkie.

Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą

Składniki:

Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą

9 sztuk:

Dodatkowo:

  • olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą

Masa:

Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą
Najlepiej, aby banany były bardziej dojrzałe, dzięki czemu nadadzą placuszkom słodkiego smaku i tym samym dosładzanie ciasta będzie zbędne.

Wszystkie składniki zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji.

Smażenie:

Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą
1 łyżka stołowa ciasta przeznaczona jest na 1 placuszek.

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego i łyżką stołową wykładać niewielkie porcje ciasta, które można odrobinę spłaszczać.
Placki należy smażyć z obu stron na na rumiano.

Podanie:

Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.

W razie potrzeby placki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Na zimno również są smaczne.