Sposób przygotowania:
Jogurtowe muffinki z jabłkiem,cynamonem i migdałem
Przygotowujemy trzy miski: do jednej z nich wsypujemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Mieszamy.
Jabłka obieramy, kroimy w dość drobną kostkę, dodajemy płatki migdałów oraz cynamon i mieszamy.
Do ostatniej miski wrzucamy wszystkie składniki mokre: jogurt naturalny, jajko i olej. Mieszamy, a następnie wlewamy je do miski z mąką i cukrem.
Mieszamy do momentu połączenia składników. Dodajemy jabłka i znów mieszamy.
Nakładamy ciasto łyżką do formy do muffinek wyłożonej papilotkami.
Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Jabłka obieramy, kroimy w dość drobną kostkę, dodajemy płatki migdałów oraz cynamon i mieszamy.
Do ostatniej miski wrzucamy wszystkie składniki mokre: jogurt naturalny, jajko i olej. Mieszamy, a następnie wlewamy je do miski z mąką i cukrem.
Mieszamy do momentu połączenia składników. Dodajemy jabłka i znów mieszamy.
Nakładamy ciasto łyżką do formy do muffinek wyłożonej papilotkami.
Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.