eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1488]

Zasmażana kapusta eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam kiszoną kapustę gotowaną z suchym koprem. Usmażyłam cebulkę na domowej słoninie ze skwarkami. Kapustę zasmażyłam.

Zasmażana kapusta eli

Składniki:

Zasmażana kapusta eli

warzywa

  • 750 g kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 1 gałązka suchego kopru

dodatki

  • 2 łyżki domowej słoniny ze skwarkami
  • 1 łaska łyżka cukru
  • 2 łyżki mąki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapusta eli

gotowanie kapusty

Zasmażana kapusta eli
Kapustę ugotować razem z gałązką suchego kopru.

Kapustę włożyć do garnka i zalać wodą. Do kapusty dodać gałązkę suchego kopru - nie koniecznie, ale poprawia smak kapusty.Kapustę ugotować, odcedzić i wyjąć koper.

przygotowanie cebuli

Zasmażana kapusta eli
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie cebuli cd

Zasmażana kapusta eli
Pokrojoną cebulę usmażyć na roztopionej słoninie.

Na patelni roztopić 2 łyżki słoniny ze skwarkami. Do słoniny dodać cebulę i usmażyć.

przygotowanie kapusty

Zasmażana kapusta eli
Zasmażyć kapustę z pozostałymi składnikami.

Do garnka z kapustą dodać usmażoną cebulę, cukier i mąkę. Doprawić kapustę do smaku solą i pieprzem. Kapustę wymieszać i zasmażyć.