Sposób przygotowania:
Jogurtowy deser z gruszką z kompotu
Zimną wodę wlewamy do szklanki i wsypujemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy. Gruszki wyjmujemy z kompotu i odsączamy, kroimy w kostkę. Szklankę z żelatyną wstawiamy do gorącej wody i rozpuszczamy.
Do miseczki przekładamy jogurt, miód i rozpuszczoną żelatynę, mieszamy do połączenia się składników.
W każdym pucharku układamy : 1/4 pokrojonych gruszek, 1/2 masy jogurtowej, 1/4 pokrojonych gruszek, 2 łyżeczki posypki czekoladowej.
Odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Do miseczki przekładamy jogurt, miód i rozpuszczoną żelatynę, mieszamy do połączenia się składników.
W każdym pucharku układamy : 1/4 pokrojonych gruszek, 1/2 masy jogurtowej, 1/4 pokrojonych gruszek, 2 łyżeczki posypki czekoladowej.
Odstawiamy do lodówki na około 30 minut.