Sposób przygotowania:
Jogurtowy deserek z galaretką
Jogurty geste przełożyć do wiekszego naczynia. Następnie dodać żółtka i cukier waniliowy, miksując do połączenia składników.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, po całkowitym rozpuszczeniu letnią ale nie gorącą żelatynę doda do jogurtów i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na dwie części.
Do jednej części dodać pokrojone galaretki, zrobione dzień wcześniej i delikatnie połączyć z masą.
Część masy bez galaretek przelać do pucharków. Następnie włożyć pucharki do lodówki na 10 - 15 minut, aby masa się trochę ścięła.
Po wyjęciu nałożyć mesę z galaretkami, następnie pokruszone biszkopciki i znowu masę bez galaretek.
Całości udekorować kolorowymi galaretkami, rurkami czekoladowymi oraz listkami mięty.
Schłodzić w lodówce.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, po całkowitym rozpuszczeniu letnią ale nie gorącą żelatynę doda do jogurtów i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na dwie części.
Do jednej części dodać pokrojone galaretki, zrobione dzień wcześniej i delikatnie połączyć z masą.
Część masy bez galaretek przelać do pucharków. Następnie włożyć pucharki do lodówki na 10 - 15 minut, aby masa się trochę ścięła.
Po wyjęciu nałożyć mesę z galaretkami, następnie pokruszone biszkopciki i znowu masę bez galaretek.
Całości udekorować kolorowymi galaretkami, rurkami czekoladowymi oraz listkami mięty.
Schłodzić w lodówce.
gusia1000