Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Joskwiniowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto jogurtowe z brzoskwinią = Joskwiniowiec

Joskwiniowiec

Składniki:

Joskwiniowiec

 

  • 60 g rodzynek + 2 łyżki rumu
  • 1 brzoskwinia pokrojona drobno
  • 400 g jogurtu
  • 3 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka wanilii, może być w cukier waniliowy
  • 250 g wafli czekoladowych

Sposób przygotowania:

Joskwiniowiec
1. Najpierw namoczyć rodzynki z rumem. 2. Wymieszać mikserem wszystkie składniki z wyjątkiem brzoskwini i rodzynek. 3. Wmieszać ręcznie rodzynki z rumem i brzoskwinię. 4.Wlać do formy wyłożonej waflami. 5. Piec ok. 1 godz, w temp. 175 C. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka