Sposób przygotowania:
Kabaczek tanio faszerowany
Kabaczek po przygotowaniu okazał się tak sycący, że z podanych składników, spokojnie można zrobić 4 porcje. Jogurt który użyłam, to turecki Everest, ale można spokojnie użyć naturalnego lub greckiego. Kabaczek dokładnie umyć w ciepłej wodzi, osuszyć następnie przekroić na pół i wyciągnąć miąższ. Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki. Pokroić w paski. Na patelni roztopić masło i podsmażyć pieczarki. W tym czasie obrać cebulę i pokroić w piórka, dodać do pieczarek, posypać solą i pieprzem i podsmażyć. Mona lekko podlać wodą. Pierś z kurczaka drobno pokroić dodać do warzyw, poddusić. Każdą połówkę kabaczka wypełniać farszem, Na wierzch ułożyć żółty ser. Zawinąć w folię i wstawić do rozgrzanego piekarnika Zapiekać 40 minut w temp 180 stopni. Kabaczek będzie idealnie miękki a ser roztopi się. Podawać z jogurtem. Smacznego:)