Sposób przygotowania:
Kabaczek w szybkiej wersji
Kabaczka obieramy, wydrążamy środek, po czym kroimy w grubszą kostkę.
Patelnię rozgrzewamy, wylewamy tłuszczem i przekładamy na nią kabaczek.
Cebulę obieramy, drobno kroimy a następnie przekładamy na patelnię do pokrojonego kabaczka. Dodajemy wegety, posypując nią wierzch składników. Dokładnie mieszamy i smażymy do miękkości uważając jednak, aby pozostała zwarta konsystencja kabaczka.
Podajemy na ciepło. Taki kabaczek może również podawać z różnymi dodatkami, np. kawałkiem mięsa.
Patelnię rozgrzewamy, wylewamy tłuszczem i przekładamy na nią kabaczek.
Cebulę obieramy, drobno kroimy a następnie przekładamy na patelnię do pokrojonego kabaczka. Dodajemy wegety, posypując nią wierzch składników. Dokładnie mieszamy i smażymy do miękkości uważając jednak, aby pozostała zwarta konsystencja kabaczka.
Podajemy na ciepło. Taki kabaczek może również podawać z różnymi dodatkami, np. kawałkiem mięsa.