bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 845]

Kabanosy w cieście francuskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Kabanosy są smaczną przekąską, możemy podać je na uroczystość rodzinną lub na sylwestra, najlepiej smakują podane z sosem czosnkowym.

Kabanosy w cieście francuskim Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kabanosy w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 gram kabanosów
  • Papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Kabanosy w cieście francuskim
Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki, ciasto francuskie kroimy nożem lub radełkiem na małe kwadraty.

Na każdym kwadracie układamy kawałek kabanosa, zlepiamy boki ciasta, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym. 
Kabanosy w cieście francuskim
Gotowe kabanosy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.