olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierogi z ciasta francuskiego z ziołami i chorizo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi w cieście francuskim z chorizo i kabanosem, połączonymi z cebulą, bazylią, pietruszką oraz oregano.

Pierogi z ciasta francuskiego z ziołami i chorizo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z ciasta francuskiego z ziołami i chorizo

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 gram kabanosów
  • 100 gram chorizo
  • 3 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki bazylii
  • 1 natka pietruszki
  • 2 łyżki oregano

Sposób przygotowania:

Pierogi z ciasta francuskiego z ziołami i chorizo
Natkę pietruszki siekam, dodaję oregano oraz bazylię, a następnie podsmażam wraz z drobno pokrojoną cebulą. Kabanosy kroję w plasterki, a chorizo w drobna kostkę, po czym podsmażam całość na pozostałym po smażeniu oleju. Po podsmażeniu chorizo dodaję cebulę z ziołami i dokładnie mieszam. Ciasto francuskie kroje w kwadraty. Na każdym kwadracie układam łyżeczkę farszu , zlepiam brzegi. Blachę wykładam pergaminem, układam na niej pierogi, po czym piekę w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 C.
Pierogi z ciasta francuskiego z ziołami i chorizo
Natkę pietruszki siekam, dodaję oregano oraz bazylię, a następnie podsmażam wraz z drobno pokrojoną cebulą.
Pierogi z ciasta francuskiego z ziołami i chorizo
Ciasto francuskie kroje w kwadraty. Na każdym kwadracie układam łyżeczkę farszu , zlepiam brzegi.