Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Kabanosy owinięte ciastem francuskim

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Idealna przekąska jeśli najdzie nas ochota na coś szybkiego i sycącego!

Kabanosy owinięte ciastem francuskim

Składniki:

Kabanosy owinięte ciastem francuskim

 

  • Kabanosy - 6 sztuk
  • ciasto francuskie - arkusz (u mnie z biedronki)
  • ser żółty ostry straty - 1 łyżka
  • oregano suszone - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Kabanosy owinięte ciastem francuskim
Ciasto francuskie kroimy w poprzek arkusza na cienkie paski - około 1,5 centymetrowej grubości. Kabanosy owijamy pociętymi paskami. układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Posypujemy startym serem i oregano. Nastawiamy piekarnik na 180*C i pieczemy do momentu aż ciasto będzie miało złoty kolor. Smacznego!

Tagi:

sery ciasto ser