Elisa

Elisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 73]

Kajmakowe trufelki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aby przygotować takie małe pyszności potrzebujemy tylko trzech składników. Małe słodkości, a dają tyle przyjemności.

Kajmakowe trufelki

Składniki:

Kajmakowe trufelki

trufelki

  • 100 g herbatników
  • 2,5 łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku

dodatkowo:

  • wiórki kokosowe według uznania

Sposób przygotowania:

Kajmakowe trufelki
1. Najpierw herbatniki trzeba drobno i dokładnie zmielić. Można zrobić to za pomocą wałka.

2. Następnie dodać masę krówkową o smaku kajmaku. Masę trzeba wymieszać.

3. Z kolei formować małe trufelki. Na koniec wystarczy obtoczyć je w wiórkach kokosowych.

4. Trufelki są gotowe. Smacznego!