Sposób przygotowania:
Czekoladowo kokosowe babeczki
Do jednej miski wsypuję suche składniki (mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier), mieszam je łyżką. W drugiej mieszam mokre składniki - rozpuszczony olej kokosowy (przestudzony), jajko i mleko. Łączę składniki z obu misek, krótko mieszając. Następnie odkładam połowę masy do drugiej miski, dodaję do niej kakao i mieszam tylko do połączenia składników.
Do papilotek wykładam na przemian łyżkę masy kakaowej i delikatnie kokosowej.
Babeczki piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka (czas zależy od wielkości babeczek i piekarnika).
Do papilotek wykładam na przemian łyżkę masy kakaowej i delikatnie kokosowej.
Babeczki piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka (czas zależy od wielkości babeczek i piekarnika).