Sposób przygotowania:
Kawowa panna cotta z musem czekoladowymETAP 1:
1. Żelatynę zalać zimnym mlekiem, wymieszać i odstawić do napęcznienia.
2. Kawę zalać wrzątkiem i pozostawić do wystudzenia.
ETAP 2:
3. Do garnka wlać mleko, śmietanę, dodać miąższ z laski wanilii, laskę wanilii, cukier i całość wymieszać. Następnie doprowadzić do wrzenia, usunąć laskę wanilii, dodać napęczniałą żelatynę, kawę i dokładnie wymieszać. Pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie przelać do pucharków i wstawić do lodówki.
4. Mus czekoladowy:
Czekoladę i śmietanę rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Pozostawić do wystudzenia, a następnie wlać do pucharków i wstawić ponownie do lodówki.
ETAP 4:
5. Gotową panna cottę udekorować bitą śmietaną i posypać kawą.
SylaUla