Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeden moich ulubionych połączeń smakowych to dodatek cynamonu i ajerkoniaku do kakao. Te dwa smaki nadają napojowi niezwykłego charakteru. Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem doskonale rozgrzewa i świetnie smakuje.

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

Składniki:

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

na napój

Sposób przygotowania:

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem
Mleko dzielimy na dwie porcje. W pierwszej mamy 250 ml. W drugiej mamy 150 ml. 250 ml mleka zagotowujemy z miodem.

W pozostałym mleku rozpuszczamy kakao. Do gotującego się mleka dodajemy pozostałe mleko. Mieszamy. Dodajemy cynamon. Mieszamy.

Tak przygotowany napój przelewamy do kubka. Dodajemy ajerkoniak. Mieszamy.

Tagi:

napoje kakao