Sposób przygotowania:
Kakaowe babeczki na sodzie z powidłami
1. Masło roztopić, przestudzić. W misce wymieszać mąkę, cukier, sodę, cukier z wanilią, sól i kakao. W osobnej misce wymieszać masło, jaja, sok i jogurt. Mokrą masę przelać do suchych składników, dokładnie wymieszać.
2. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Wyłożyć połowę ciasta, na ciasto po łyżeczce powideł. Przykryć pozostałym ciastem.
3. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!
2. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Wyłożyć połowę ciasta, na ciasto po łyżeczce powideł. Przykryć pozostałym ciastem.
3. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!
ewaeu